Ezt olvasta már?

0

Elismerést kaptak a kórházi dolgozók a Balassa Nap alkalmából Szekszárdon

Kétnapos rendezvénysorozatot tartott a megyei kórház névadója, a korszerű magyar sebészeti gyakorlat megteremtője, Balassa János emlékére, valamint az intézmény dolgozóinak tiszteletére a Tolna Megyei Balassa János Kórház.


hirdetés

Pénteken a „Balassa Pályázat” előadásait tartották meg a kórházban. Összesen 14 orvos és 7 egyéb diplomás kolléga versengett, szakmai tudását megmutatva. A rendezvénysorozat szombaton ökumenikus istentisztelettel folytatódott, majd tudományos előadásokat, azt követően pedig díszünnepséget tartottak a Vármegyeháza Dísztermében. A díszünnepség részeként elismeréseket, főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, valamint kihirdették a Balassa Pályázat eredményeit.

 

Az ünnepségen köszöntőt mondott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója. A köszöntők után a hagyományhoz híven elismeréseket adták át.

 

Szakmai munkája és az intézmény iránti elkötelezettsége elismeréseként Balassa-díjban részesült dr. Hajdu Gábor, a sebészeti osztály főorvosa, dr. Homoki Éva, a reumatológiai osztály főorvosa, dr. Szeglet Judit, a szemészeti osztály főorvosa, Kosztolányi Zoltánné rendszergazda, az informatikai osztály munkatársa.

 

Ugyancsak Balassa-díjat vehetett át Breitenbach Angéla, diplomás ápoló, epidemiológiai szakápoló, egészségügyi tanár, a higiéniai osztály munkatársa, Illés Sándor Istvánné, a rendelőintézet laboránsa, Kóródi Erika ambuláns szülésznő, a szülészet-nőgyógyászati osztály munkatársa, Pápainé Máyer Anikó szakápoló, a sebészeti osztály munkatársa.

 

Szintén Balassa-díjjal ismerték el Krizsánné Sztanyik Mónikát, a logisztikai osztály csoportvezetőjét, Kiss László Gábort, a kertészet immár nyugdíjas dolgozóját, Szűcs Viktóriát, a bércsoport bérügyi előadóját, Tóth József asztalost, a TMK csoport munkatársát és Antal Anitát, a pénzügyi – számviteli osztály számviteli ügyintézőjét.

 

A felterjesztések és a kórház vezetésének döntése alapján ebben az évben a szervezeti egységek Balassa-díját a Kórházi Gyógyszertár kollektívája kapta.

 

A Balassa Pályázat tudományos díj orvos kategória nyertese dr. Égi Fruzsina, a fül- orr- gégészeti osztály rezidense, második helyezettje dr. Greksa Dávid, a fül- orr- gégészeti osztály szakorvosjelöltje, harmadik helyezettje dr. Győri Adrienn, a szemészeti osztály rezidense lett.

 

A Balassa Pályázat tudományos díj egyéb diplomás kategória nyertese Hodován Szabina, a kórházhigiéniai osztály népegészségügyi ellenőre, második helyezettje Breitenbach Angéla, a kórházhigiéniai osztály diplomás ápolója, harmadik helyezettje Kósáné László Anikó, az ápolási igazgatóság ápolás-minőségügyi koordinátora lett.

 

A pályázat közönségdíját, dr. Maláti Éva az I. belgyógyászati osztály szakorvosjelöltje nyerte el.

 

A Magyar Orvosi Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete különdíjat adományozott dr. Fülöp Istvánnak, az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály szakorvos jelöltjének. A Balassa Pályázat a bíráló bizottsága a kórház vezetésével egyetértésben ugyancsak különdíjra érdemesnek minősítette Sefcsikné Dugár Éva kórházi lelkész előadását.

 

Főorvosi kinevezésben részesült dr. Molnár Gabriella (neurológiai osztály), dr. Járai Tamás (gégészeti osztály) és dr. Ganczer Péter (traumatológiai-ortopédiai osztály).

 

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Balikó Anett (hematológiai osztály) és dr. Polgár Tibor (traumatológiai-ortopédiai osztály).

 

A kórház tudományos tanácsa 2019-ben első alkalommal írta ki az Év Közleménye pályázatot angol és magyar nyelvű kategóriában, melyre összesen hat pályamunkát adtak be az intézmény munkatársai.

 

A bíráló bizottság angol nyelvű kategóriában első szerzőként díjazta dr. Magyarosi István gégész szakorvost. Magyar nyelvű kategóriában első szerzőként díjazták dr. Várnai Bianka gyermekgyógyász szakorvosjelölt publikációját.

 

 

 

 

forrás: kadarka.net0
0
0

hírek innen, onnan

A bírósági döntésén múlhat a liget projekt sorsa

Az új, ellenzéki főpolgármester, Karácsony Gergely egyik kampányígérete volt hogy felülvizsgálják és megállítják a városligeti...

Mécsesgyújtással emlékeznek Debrecenben

Íme, az október 23-i önkormányzati rendezvények.

Orbán Viktor: Több száz milliárddal jut több az egészségügyre, mint kilenc éve

A miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a képviselőknek

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva

Az utóbbi években egyre több ember fordul az egészséges életmód irányába, amibe már nem csak a mesterséges adalékanyagok...

Mély szerelem, erős intimitás és boldog kapcsolat - Az új kutatás szerint egyvalami szükséges hozzá

Az új vizsgálat rámutatott egy nagyon fontos tényezőre, ami befolyásolja a párkapcsolatok hosszát és minőségét.

Felismered a 14 éves Szinetár Dórát? Fiatalkori fotót posztolt a sztár

Szinetár Dóra a '90-es években vált ismertté.

Kövér elintézte, hogy békében legyenek a politikusok az újságíróktól

A médiában dolgozóknak még nehezebb lesz megközelíteniük a politikusokat.

Lezárult a nyomozás a párizsi terrortámadás ügyében

A per leghamarabb egy év múlva kezdődhet el.

Ijesztő fotót posztolt Erdélyi Mónika, rá sem lehet ismerni

Teljes átváltozáson esett át a híresség, akit ezáltal igencsak nehéz felismerni.

Piszkosul elintézték Kínát, léphet a Politbüro

Az IMF friss előrejelzése szerint a pocsék harmadik negyedéves gyenge növekedés jövőre tovább lassulhat, 2020-ban 6 százalék alá...

0

Sport

Ő Alica, minden idők egyik legvonzóbb sportolónője

Az ausztrál Busted Coverage nevű magazin 2017-ben megválasztotta a világ legszexibb sportolójának Alica Schmidtet. Nem tévedtek nagyot.

Iszonyatosan kiakadtak a Veszprém kézilabda-szurkolói

Az új kabalafigura bemutatása nem várt vihart kavart.

Mocskosul nagy gólt rúgott a kapus a 89. percben

A norvég másodosztályban a Skeid Oslo és az Ullensaker/Kisa IL játszott egymás ellen. A vendégek az utolsó pillanatokban nyert, de hogyan?!

Gyászol a Forma-1-es világbajnok: meghalt a lánya, még csak 21 éves volt

Jody Scheckter egykori Formula- 1- es világbajnok teljesen összetört, most jelentette be a szomorú hírt a család: 21 éves lánya, Ila meghalt.

Ennél jobban nem lehet megalázni az ellenfelet bunyó közben - videó

A világ egyik legjobb játékosa ismét megmutatta, hogy páratlan ereje van.

Klopp szerint a videobíró összes problémája benne volt a Man. United góljában

A Premier egyik legkomolyabb rangadóját fontos szerep jutott a VAR-nak. Klopp szerint meg is mutatta minden hibáját.

Íme, az első képek Rafael Nadal és újdonsült felesége esküvőjéről

A 19-szeres GS-bajnok spanyol szupersztár mesés körülmények között vette feleségül gyerekkori szerelmét.

Holland szakember veheti át a Barcelona irányítását

A hírek szerint a holland válogatott szövetségi kapitányának, Ronald Koemannak a szerződésében van egy záradék, amely lehetőség nyújt számára, hogy csatlakozzon a katalánokhoz.

Edzőt váltottak a katalánok

Megelégelte a bukdácsolást a vezetőség.

Rettenetesen mellélőttek Veszprémben az új kabalafigurával

A Telekom Veszprém vezetői bemutatták a csapat új kabalafiguráját, de nem volt benne köszönet.

Ronaldóék kifogtak az Athletic Bilbao csapatán

Az Athletic Bilbao nem bírt a Valladolid együttesével a La Liga kilencedik fordulójában, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Döntött a versenybizottság, megvan az El Clásico új időpontja

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) péntek délelőtt megerősítette, hogy a katalóniai tüntetések miatt elhalasztják az idény első El Clásicóját, a szombatra (október 26.) kiírt FC BarcelonaReal Madrid rangadót. Az RFEF hétfőig adott határidőt a két klubnak és a Spanyol Labdarúgóligának (LFP), hogy megegyezzenek a mérkőzés új dátumáról. Nos, megvan az időpont.

0

Bulvár

Nem hivatalos négynapos ünnep jön

Átböngészve az igen impresszív kínálatot, mi is kiválaszottuk azokat a filmeket, amelyekre mindenképpen beülünk.

Ezt az 5 dolgot az apukájuktól öröklik tovább a gyerekek: ráismersz a sajátjaidra?

Noha mindkét szülőnk vonásai megtalálhatók bennünk, van, amiben az apuka génjei a dominánsabbak!

A CDU Magyarország kirúgását követeli az EU-ból: Orbántól már Salvini is elfordul

A kurdok elárulása hideglelést okozott az USA szövetségeseinél szerte a világban, hiszen az eset bizonyítja, hogy Trump belpolitikai megfontolásokból bármikor cserbanhagyhatja őket. Orbán Erdogan-barát vonalvezetése újabb ütközőpont a válságba süllyedt Fidesz-EPP és Fidesz-CDU kapcsolatok számára. Káncz Csaba jegyzete.

Miért csalják meg férjeiket a nők? Eláruljuk a leggyakoribb okot

Nehezen találni hiteles statisztikai adatot arra nézve, hogy a házasságban vagy tartós párkapcsolatban élőknek hány százaléka csalta már meg a párját. A közelemben élők véleményét, de nem feltétlenül személyes tapasztalatát kérdezve meglepő eredményre jutottam. A legtöbb ismerősöm szerint jó néhány év után (ezt körülbelül tíz évre tippelték) minden kapcsolatban megjelenik egy harmadik személy. Hogy ez a kívülálló milyen nyomokat hagy maga után, milyen sérüléseket okoz, vagy éppen miben segíti a párkapcsolat két főszereplőjét, az minden esetben más és más lehet. Nevezhetjük kötetlen szeretőnek, házibarátnak, családrombolónak, mindenképpen okai annak, ha egy nő kilép a kizárólagos párkapcsolatának kereteiből. Az olyan nőknek, akik a férjük mellett valaki mással is kapcsolatot tartanak, előítéletek, kritika és gyakran nyílt megvetés jut osztályrészül. Úgy tűnik, hogy az, ami a patriarchális társadalomban az egyik nemnek ősidőktől fogva természetes joga, az a másik nem számára még mindig tiltott dolog . Mégis - írja Ingrid Füller a Becsületbeli ügy című könyvében - egyre több nővel találkozunk, aki a társadalmi, nevelési és vallási normákkal szembe helyezkedve nem hajlandó a szeretet, a törődés és erotika iránti vágyait elnyomni.

Emilión röhög a fél ország - megszólalt az énekes!

Egy több évvel ezelőtti videó járja az internetet. Mindenki Emilio angol halandzsázásán nevet.

Két nap alatt több mint 70 milliárd forint előleget fizetett ki a Kincstár

Az uniós és hazai jogszabályi előírásoknak megfelelően 2019. október 16-án a Magyar Államkincstár (Kincstár) megkezdte a 2019. évi egységes kérelmekkel kapcsolatos kifizetések teljesítését.

Az első állat, amit meglátsz a képen, elárulja, milyen személyiség vagy

Íme, a világ egyik legegyszerűbb személyiségtesztje: csak pillants rá a képre, ne kezdj el keresgélni vagy taktikázni, csak szúrd ki a leges-legelső állatot, amit észreveszel. Ha megvan, olvass tovább, és nézd meg, mit árul el a személyiségedről az, hogy mit ismert fel a kissé kaotikus rajzról legelsőnek az agyad!

Hogyan tudom igazolni, hogy nyugdíjas vagyok?

Itthon betöltött nyugdíjas korú személy vagyok. Hogyan tudom igazolni külföldi nyugdíjas igazolvány igényléséhez?

Bereczki Zoltán: Megrepedt a szívem, hogy történhetett ez?

Nem érti, mi történt a Sztárban sztár leszek!-ben.

Csodaszép magyar nő volt Paul Newman édesanyja

A világsztár mamája Felvidékről vándorolt ki az Egyesült Államokba.

blogmorzsák

Öreg cica nem vén cica! Vagy mégis?

A demencia az idős cicádnál is okozhat leépülést. Ismerd fel és tegyél ellene!

A Garay téri csarnokban árulnak egy 9 m²-es lakást

Az elmúlt hét 10 legjobb ingatlanhirdetése: tatabányai luxus, eladó kastélyok, iszonyú rumlik, elképesztő színkavalkád.

"Kikérem magamnak, nem vagyok bűnös!"

Ez történik, amikor provokatív kérdéseket lehet feltenni három felekezet püspökeinek.

Az iskolák felelőssége a klímaváltozás kérdésében

Az iskolák tartsanak a globális klímasztrájk idején klímaórákat, tematikus klímanapot.

Palvin Barbi megint a titkos csajokkal strandol

Mindenki Barbija piros bikiniben.

„Akkor most meg lettem unva?“

„Úgy érzem, én sokkal többet teszek érte. Vagy még ezek ellenére is kicsit hátrálnom kéne?”

A lábfájás leggyakoribb okai és a megoldás ellenük

Fájó bütyöktől, ferde lábujjaktól szenvedsz? Egy új találmány segít leszámolni kínokkal!

Miért bukott meg Tarlós?

A héten sokan próbálták megfejteni, mi állhat a Fidesz budapesti eredménye mögött.

Önkormányzati választások a Facebookon

Fizetett politikai hirdetések tömték ki a Facebook kasszáját. Mutatjuk, ki mennyit költött!

Az ellenzéki polgármes­te­rek mihez kezdjenek a helyi nyilvánossággal?

„Most például, az önkormányzati választás után ellenséges környezetre számíthatnak.“

Az FBI igazgatója demonstrálja a gépfegyver használatát

J. Edgar Hoover lő, Mussolini párbajt vív, és még sok más lenyűgöző fotó.

Ezt játszátok Halloweenkor!

Szörnyen jó móka lesz!

0