Ezt olvasta már?

Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak

Veszélyesek lehetnek a kamaszokra a társkereső oldalak, mert torzíthatják az énképüket - közölte Kalamár Hajnalka klinikai pszichológus vasárnap az M1 aktuális csa...

0

Közel százötven végzős kapta kézhez diplomáját Szekszárdon

Ünneplő hozzátartozókkal, barátokkal telt meg péntek délután a PTE KPVK aulája, ahol összesen 149, különféle alapszakon és felsőoktatási szakképzésben sikeres záróvizsgát tett végzős hallgató vette át diplomáját ünnepélyes keretek között.


hirdetés

Prof. Dr. Miseta Attila, a PTE rektora köszöntőjében kifejezte reményét, elég tudást adtak a hallgatóknak ahhoz, hogy hivatásuk irányába elköteleződjenek. Hozzátette, sok türelem és kitartás kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek pályájukon, ehhez pedig az szükséges, hogy jól érezzék magukat szakmájukban. Kiemelte, bízik benne, hogy az egyetemi karon sok olyan diák végzett, akinek tudásával a leendő munkáltatók is elégedettek lesznek.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere emlékeztetett, amikor a hallgatók megkezdték tanulmányaikat, Szekszárd a díszpolgáraivá fogadta őket és a város közösségének tagjaivá váltak. Hozzáfűzte, reméli büszkék lesznek erre. A városvezető kiemelte, soha nem engedik el azok kezét, akik egyszer annyira megbecsülték a város, hogy itt szereztek diplomát.

Mint a polgármester fogalmazott, bízik benne, hogy a „szekszárdiság” sok mindent adott az eltelt időszakban a végzősöknek. Hangsúlyozta, Szekszárd büszke a város polgárai által tanúsított munka iránti alázatára, szorgalomára és tehetségére. Mint mondta, reméli ezekből a tulajdonságokból át tudtak adni egy kicsit a hallgatóknak.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a Szekszárdon található egyetemi kar Tolna megye szellemi központja, a kultúra, a pedagógiai oktatás és területfejlesztés színtere az ifjú nemzedékek számára. A jövő generációinak nevelése, kész emberré faragása, egyben megyénk, Tolna megye tudásbázisának fejlesztése, szakmai megalapozása, a jövő szakembereinek képzése az önök feladata – fogalmazott a közgyűlés elnöke. Hozzátette, a diploma, mely korszerű és innovatív tudáshoz juttatja a felsőfokú képzésben résztvevőket, a boldogság kulcsa.

Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja arról szólt, hogy az ember történetekből van egybegyúrva, identitásunk, jellegünk emlékképekből felépülő történetekre épül. Mint mondta, az egyetem olyan történeteket ad a hallgatók számára, melyekből felépíthető egyéniségük, identitásuk. Ha pedig ez sikerül, akkor már megérte.

Eötvös József, a reformkor nagy oktatáspolitikusának gondolatával egyetértve hangsúlyozta, félig sem olyan fontos, hogy mit tanítanak a „gyermekeknek”, mint az, hogy miként tanítják őket. Ha erre a felismerésre épül egy tudományos műhely élete – mint a PTE KPVK-n is –, akkor betölti tehetségnevelő rendeltetését és alkalmas lehet arra, hogy a diplomával kilépők helyt álljanak az életben, hogy értelmiségiként tudjanak élni.

Az utóbbihoz hozzáfűzve Prof. Dr. Szécsi Gábor felhívta a hallgatók figyelmét, támaszkodjanak mindig az értelmiségi lét két alapvető pillérére, a megalkuvást nem tűrő kritikus gondolkodásra és a nyitottságra. Mint mondta, egy értelmiségi soha nem békülhet meg, formálnia, alakítania kell a világot, hogy nyomot hagyjon és befogadónak kell lennie minden új tudásra, énje további építésére.

Kiemelte, lényeges, hogy a pedagógusok munkáját is ez a szemlélet hassa át, hogy hatékonyan tudjanak kritikusan gondolkodó értelmiségieket nevelni, akik gyakorlatban is jól működő tudásuk révén alkalmasak lehetnek arra, hogy újradefiniálják a kultúrát, a világot. A dékán azt mondta, a diplomásokat felelősség is terheli, mert ennek a kis népnek a jövője múlik rajtuk.

A rendezvény részeként kari kinevezéseket jelentettek be, kiváló oktatókat és kimagasló teljesítményt nyújtó végzős diákokat ismertek el, illetve nyugdíjba vonuló munkatársakat búcsúztattak és jubileumi diplomákat, valamint pedagógiai szolgálati emlékrémeket is átadtak.

A diplomaátadó a végzettek fogadalomtételével és a diplomák átadásával, majd pohárköszöntővel zárult. Az ünnepélyes átadón közreműködött Katona Alexandra, Tóthné Lázár Noémi és a PTE IGY Gyakorló Általános Iskola, illetve a PTE KPVK hallgatói.

 

 

 

 

forrás: kadarka.net0
0
0
0

hírek innen, onnan

Jól indította a hatos lottót, ha a mesebeli sárkányok inspirálták

Reméljük, a hét, meg a tizenkét fejű sárkányra gondolt, miközben kiválasztotta a számokat. De befigyel a negyven rabló is.

London szankciókat jelenthet be Irán ellen

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint a brit kormány várhatóan szankciókat jelent be Irán ellen, miután az iráni Forradalmi Gárda a...

Hidvéghi Balázs reménykeltőnek találja Ursula von der Leyen kijelentéseit

Pedig az új bizottsági elnök nemcsak a Fidesz számára kedvező állításokat tett.

0

Sport

Eldőlt Gareth Bale jövője

Már tudni, hogy biztosan nem marad Madridban, azt viszont még nem, hogy hol folytatja.

Vizes-vb - Óriási meglepetés a vízilabda tornán - a magyar válogatott hőstettet hajtott végre

Ausztrália lesz a magyarok ellenfele a kvangdzsui világbajnokság olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében, miután vasárnap - nagy meglepetésre - ötméteresekkel legyőzte a montenegrói csapatot.

Akkora K.O.-t kapott a bokszoló, hogy kirepült a ringből - videó

Dicséretes, hogy ezek után még visszatért harcolni.

Meghökkentek a szakírók Hosszú Katinka előfutamos teljesítményén

Minden idők hetedik leggyorsabb úszását produkálta 200 méter vegyesen.

Hosszú Katinka már az előfutamban agyonverte a világot a vizes vb-n

Bődületes idővel üzent vetélytársainak az Iron Lady.

Nagy meglepetés: nem Montenegróval játszanak a pólósok

Ausztrália lesz az ellenfél a 4 közé jutásért.

Tovább tombol az Alaphilippe-őrület 

Julien Alaphilippe egészen fantasztikus, a Tourmalet-t is gond nélkül bírta.

Böde és a ZTE: újabb megerősítés

Merész, szurkolókkal kapcsolatos terv Zalában.

Vizes-vb: óriási meglepetés a vízilabdatornán - Ők lesznek a magyar válogatott ellenfelei

Ausztrália lesz a magyarok ellenfele a kvangdzsui világbajnokság olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében, miután vasárnap - nagy meglepetésre - az ausztrálok ötméteresekkel legyőzték a montenegrói csapatot.

Átverték a szurkolókat, a Honvéd panaszlevelet írt az El-továbbjutás után

A kispestieknek 8 euróval többet kellett fizetniük a belépőért.

A fővárosba igazolt a MOL Fehérvár FC focistája

Tavasszal már kölcsönben az NB II-es csapatban játszott.

Breaking - Döntött a FINA a vizes-vb-ről: nem találja ki, hol lesz 2027-ben

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban.

0

Bulvár

Heller Ágnes meghalt a Balatonban

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus ? tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este. A rendőrség később a hírügynökség megkeresésére azt közölte: egy holttestet találtak a Balatonban. Július 19-én elhunyt Heller Ágnes a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritusa. Temetéséről a család később [?]   Read more... This article is copyright ?  Librarius.hu

Kiengedték a börtönből a gyilkost, újra ölt

Mégsem volt túl öreg a gyilkoláshoz.

Ejha: Hevesi Kriszta királykék fürdőruhában pompázik a Balaton közepén

Bombasztikus formában pózolt egy vitorlás orrában Hevesi Kriszta.

Ez a 7 étel megfiatalítja az ereinket

Mit együnk, hogy az érfalakat rugalmasan, fiatalosan tartsuk? Milyen étrend-kiegészítő használ, ha már rozsdásodnak az ereink? Mutatjuk!

Itt lehet ma nagy vihar - kiadták a riasztást

Több megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

Teljesen pucér a 47 éves bombatestű színésznő.

Hogy lehet valakinek ilyen jó teste ennyi idősen?! Jobb formában van mint valaha, és ezt nem fél megmutatni a kameráknak!

Ilyen a szex egy idegennel

Az izgalmas egy éjszakás kalandok mindenkit magukkal ragadnak - akár csak fantáziában, akár a valóságban. Az érzelmek nélküli szex működhet, ehhez azonban érdemes betartani a játékszabályokat!

Útlezárás a magyar-osztrák határon

Várhatóan októberig építési munkák miatt teljes szélességben lezárják a Fertőrákos és Szentmargitbánya / St. Margarethen közötti országút magyarországi szakaszát. A következő hónapokban a szentmargitbányai határátkelő csak Ausztria felől megközelíthető - írja az orf.at

Saját lánya elítélt gyilkosát és megerőszakolóját mentette fel az anya, mert kinyomozta, hogy nem ő volt

Carol Dodge húsz évig nyomozott az igazi tettes után, és megtalálta. A férfi, akit a gyilkosnak hittek, húsz évet ült ártatlanul.

Ahogy az oroszok szállítanak repülőt, úgy nem szállít senki

Ilyet legalábbis biztosan nem, hiszen a szuperszonikus Tupoljev Tu-144 az egyik legritkább repülőgép a világon.

blogmorzsák

Egy tragikusan fiata­lon elhunyt fotográ­fus­nő képei és élete

Sugár Kata képei javát főleg 1936 és 1941 között készítette, de munkássága nagy részét halála előtt megsemmisítette.

A koktél, ami a legfinomabb desszertekre hajaz

Ha édesszájú vagy, ezt imádni fogod!

Itt a módszer a Brexit kikerülésére

A lassan mindenkit halálba idegesítő brit kilépést egy sokkal kellemesebb dolog váltja fel. Nem kell érte sokat tenni.

Khí-négyzet próba a függetlenség vizsgálatára - Minitab

A teszt végrehajtásának részletes leírása táblázatkezelőben és Minitab-ban.

Európai Dubai, de nem földi Paradicsom

Egy ország, ami európai "mini-Dubaj" lenne, de ahonnan a letelepedési céllal érkezők fele egy éven belül elmegy.

Nem a szabályok a rosszak

Vajon meddig mennek el a pilóták a Formula 1-ben, ha máshol húzzuk meg a határokat?

Így tudsz lezárni bármilyen vitát egyetlen mondattal!

Nem mindig van szükség győztesre, ha egy vitáról van szó.

Mi köze az edzőci­pőnek, a szelfizésnek a holdra szálláshoz?

Ha nem hiszed, hogy valóban megtörtént, akkor is van 5 hasznos dolog, amit az Apollo programnak köszönhetünk.

Szeméthegyek a budapesti világörökség közepén

A budapesti és a terézvárosi vezetést sem zavarja, ha egyik legszebb utunkat ellepi a szemét.

Emberek vagyunk... jártunk a Holdon

A Hold nemcsak egy, a Föld körül keringő masszív szürke kőzettömb… Több annál.

Egy nápolyi és olasz hős: Piedone, a zsaru

Piedone nem csak egy kemény­tökű zsaru, hanem a nápolyi mentalitás és lokálpatrióta érzelem szimbóluma is.

Menetrendszerinti repülőjáratok a Balatonra

Bizony volt idő, amikor hidro­plánnal, sőt Malév járatokkal lehetett eljutni Siófokra, és nem csak Budapestről!

0