Ezt olvasta már?

Férfi kosárlabda NB I - A Szolnok kikapott Jászberényben

A címvédő Szolnok nyolc ponttal kikapott Jászberényben a férfi kosárlabda NB I középszakaszának felsőházában szombaton.

0

Most már az európai kupahely elérése a KSC Szekszárd célja

Nagyon bántja a kiesés, az meg különösen, hogy néhány szurkoló akkor rúg bele a klubba, amikor annak inkább támogatásra lenne szüksége.


hirdetés

Szabó Noémi szerint a vitatott győri meccs után valami megtört a játékosokban, ráadásul az elmúlt napok üzengetései is őket viselték meg jobban. Az ötödik helyet viszont mindenképpen meg akarják szerezni, mert a KSC célja, hogy jövőre is ott legyen az európai kupaporondon.

– Tudott aludni a szerdai mérkőzés utáni éjszakán?

 

– Nem sokat, szinte egész éjjel forgolódtam az ágyban, kavarogtak a gondolataim – felelte Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója egy nappal a győriektől elszenvedett hazai negyeddöntős vereség után.

 

– Mire jutott, miért nem sikerült bejutni a négy közé?

 

– Nem igazán tudtam még magamhoz térni, megviselt a kudarc, ezért komolyabb elemzéseket most ne is várjon tőlem. Ehhez a szezon végén össze kell ülnünk a vezetőséggel, a szakmai stábbal. Most annyit mondhatok, hogy mi is hibáztunk, hogy magunkban is kell keresnünk a hibát, mert ez a keret játéktudásban abszolút felér az előző két szezon ezüstérmes együttesével. Talán a kémia most nincs meg annyira a játékosok között, mint amennyire tavaly és tavalyelőtt, de ez női csapatoknál gyakran előfordul, a csapatépítésnél ezt nem könnyű előre kiszámolni.

 

Képgaléria: KSC Szekszárd – Cargo Uni Győr 2019.04.10.

– Kívülről úgy tűnt, mintha a klubok közötti üzengetés a mi játékosainkat zavarta volna meg jobban…

 

– Biztosan belejátszott! Több éve ez megy, hol az egyik, hol a másik ellenfél támadja a klubunkat, és a legszomorúbb az egészben, hogy sosem mi kezdjük, mégis úgy forgatják, hogy a végén mi jövünk ki ezekből rosszabbul. Elmondom önnek, hogy a másodedzőnk, Borisz Maljkovics és a győri játékos, Krnjics Szárá közti affér utóbbi miatt robbant ki, ő kezdett el mutogatni az első meccsen. Raksányi Krisztina és Djokics Zseljko között pedig nem is volt semmiféle összezördülés, ez kitaláció, kettejük között a mai napig nagyon jó emberi és sportkapcsolat van.

 

– A negyeddöntő első meccse után, amikor 70–48-ra legyőzték a Győrt, nem gondoltuk volna, hogy ez lesz!

 

– Mi sem gondoltuk, higgye el, de a múlt vasárnapi győri találkozón valami megfordult, valami megváltozott. Sokszor visszanéztük azóta a meccset, a vereség körülményei nyomot hagytak mindenkiben. Talán egy kicsit meg is ijedtek a játékosaink, legalábbis ezt lehetett érezni a szerdai találkozón. Nem éreztem rajtuk a hitet, rutintalannak tűntünk, a győriek pedig a meccs elején elkapták a ritmust, s utána már nehéz dolgunk volt. Ami még feltűnő, hogy a dobószázalékunk nem volt jó, de nemcsak ezen a meccsen, a korábbiakon sem. Hiába védekeztünk jól, amikor helyzetbe kerültünk, görcsösek lettünk. Az okok megtalálása komolyabb elemezést igényel.

 

– Szerdán a sajtóasztaltól nézve úgy tűnt, hogy korrekten fújtak a játékvezetők!

 

– Ahogy mondja, le a kalappal előttük, nagyon jól vezették a mérkőzést.

 

– Rá kell kérdeznem két légiósra. Frida Eldebrink miért nem játszott a második félidőben?

 

– Svéd légiósunk jelezte Djokics Zseljkónak, hogy nem érzi formában magát ehhez a szinthez. S mint az tudott, már több mint három hete nem végzett teljes értékű munkát fájós térde miatt, csupán rehabilitációs tréningeken vett részt. Nagyon hiányzott, mert a szezon előtt sok mindent rá építettünk, s voltak is szenzációs meccsei, mint például a PEAC elleni bajnoki, vagy a lengyel Bydgoszcz elleni Európa-kupa-összecsapás, ahol megmutatta a kvalitásait.

 

– És Erica McCall? Vele mi történt, valóban kórházban volt?

 

– Igen, kis túlzással onnan esett be a meccsre. Kedden reggel rosszul lett, hányt, hasmenése volt, belázasodott. Azonnal bevittük a kórházba, ahol infúziót kapott, az orvosok és a nővérek mindent elkövettek, hogy lábra állítsák. Ezért nagy köszönettel tartozunk dr. Papp Zoltán csapatorvosunknak, dr. Németh Csaba főigazgató-főorvosnak és kollégáinak! Erica előtt pedig le a kalappal, hogy ilyen előzmények után vállalta a játékot, holott csak a meccs délelőttjén engedték haza. Pihent egyet, és játékra jelentkezett, óriási szíve van. Sajnos nem tudtunk vele kezdeni, de a hajrában így is nagyon sokat tett azért, hogy mínusz húszról egy pontra feljöjjünk, és legyen esélyünk a fordításra.

 

– Honnan merítettek energiát ehhez a feltámadáshoz?

 

– Vezetőedzőnk a legjobbkor kért időt, és ezek az időkérések nagyon jól sültek el. Olyan plusz információkat, olyan plusz energiát kaptak a játékosok, aminek köszönhetően a huszonötödik és a harmincötödik perc között szenzációsan játszottunk. Djokics Zseljko és a stábja erre az időszakra találta meg azt az ötöst, amelyik fel tudta venni a harcot a győriekkel. Sajnos ez a tíz perc nagyon sokat kivett a lányokból, a végére elfogyott az erő, kihagyott a koncentráció, a rutinosabb győriek pedig ezt kihasználták.

 

– Mi lesz most, ezek után?

 

– Fel kell állnunk, és készülünk kell a Csata elleni helyosztóra. Mindenképpen meg akarjuk szerezni az ötödik helyet, mert az új szezonban is szeretnénk elindulni az Európa-kupában. Emiatt is rendkívüli jelentősége lesz ennek a párharcnak. Jövő kedden Szekszárdon kezdünk, addig rendet kell tennünk a játékosok fejében. Nem lesz egyszerű az előző évek sikerei után rákészülni egy ilyen párharcra, de meg kell csinálnunk, tovább kell jutnunk!

 

– Lehet, hogy még korai a kérdés, de mit hozhat a jövő a KSC számára?

 

– Annyiban nem korai, hogy már többször is összedugtuk a fejünket. Először össze kell raknunk egy stabil költségvetést a következő szezonra. Örömteli, hogy az atomerőmű újfent ott van a támogatóink között, rájuk nagy szükségünk van, és bízunk benne, hogy a jövőben még komolyabb szerepet vállalnak majd, ami segítség lehet a további előrelépésben. Reményeink szerint lesznek újabb, masszív pillérek is, melyekre építhetünk. Az előző évek remek szereplésével, a kupagyőzelemmel, a bajnoki ezüstökkel elértük, hogy a játékosok menedzserei már keresnek bennünket, a szakma ezeket nem felejti el. Nyilván a szurkolóink most csalódottak, hogy nem sikerült a négybe jutni, de mi továbbra is hiszünk abban a koncepcióban, hogy magyar fiatalokra is építve próbálunk sikeresek lenni. Most van egy nagyon tehetséges U16-os csapatunk, miattuk is fenn kellene tartanunk ezt a szintet.

 

– Apropó szurkolók! Olvasta a meccs utáni hozzászólásokat a különböző internetes oldalakon?

 

– Nem, tudatosan nem olvasom őket, de a hozzám közel állók közül sokan mondták, hogy miket írogattak. Szomorú vagyok, hogy sokan rúgnak bele abba, aki a földön fekszik, de tudom, hogy sajnos vannak ilyen emberek, próbálok együtt élni ezzel. Nem esik jól, mert úgy érzem, hogy nem szolgáltunk rá. Viszonylag kis költségvetéssel, például a Sopron lehetőségeinek harmadából gazdálkodva lettünk kétszer egymás után ezüstérmesek. Talán túl gyorsan jöttek ezek a sikerek, többeknek törtünk borsot az orra alá. S talán az sem tetszik sokaknak, hogy a családunk csinált ilyen sikeres klubot a KSC-ből. Nem is az bánt, hogy a soproni, győri és diósgyőri érzelmű drukkerek miket írogatnak, az fáj igazán, hogy néhányan a szekszárdiak közül is belénk rúgnak. Az vigasztal ilyenkor, hogy azért a többség mellettünk áll, ez ad erőt számunkra ahhoz, hogy soha ne adjuk fel!

 

Emlékeztető

Negyeddöntő, 3. mérkőzés. Atomerőmű KSC Szekszárd–CMB Cargo UNI Győr 60–65 (19–21, 11–16, 9–15, 21–13). Szekszárd, 1000 néző. V: Cziffra, Győrffy, Tóth C.

KSC SZEKSZÁRD: Studer Á. 8, DOJKIC 13/3, Theodoreán, Mansaré, BISHOP 17. Csere: McCALL 13, Eldebrink 4, Gereben 5/3, Bálint R., Kiss V. Edző: Djokics Zseljko.

CMB Cargo UNI GYŐR: MANDICS 7/3, Raksányi 7, Varga Zs., SZPANU 14/6, GRAY 24. Csere: Török Á., Nagy D. 3/3, Czank 6, Krnjics 4. Edző: Milos Pavlovics.

Kipontozódott: Bishop a 40. percben.

 

„Későn kezdtünk el játszani, de az egész mérkőzésen rosszul dobtuk a hárompontosokat. Nálunk többen nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni, a Győr keretében pedig tapasztaltabb játékosok vannak” – értékelt Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője.

 

 

 

forrás: teol.hu0
0
0
0
0

hírek innen, onnan

Holtan találták az otthonában a Prodigy frontemberét

A legnagyobb brit bulvárlapok azt írják, holtan találták meg Keith Flintet az essex-i otthonában. A rendőrség reggel nyolckor ment ki...

Hasznos felszereléseket kaptak a hajdú-bihari önkéntes mentőszervezetek

Debrecen - Az adománnyal a cél elsősorban a lakosság biztonságának erősítése és az emberi életek védelme mondta Kovács Ferenc...

Feladja a leckét a sok program a gyerekeknek az idei Arany Napokon

Debrecen - Sportversenyeket, játékos tanulmányi vetélkedőt rendeznek az Arany Napokon, ahol még egy kiállítást is megnyitottak.

Újabb pofont kapott a Revolut

Nem ez volt a Revolut hete, előbb azzal vádolták meg, hogy pocsék munkahely, majd kiderült, hogy leállította negyed évre a pénzmosás...

Megdöntötték a világ egyik legbizarrabb rekordját: egy hullámvasút kellett hozzá és tilos volt bugyit viselni

Egészen érdekes rekordot állítottak fel a legelszántabb nudista vidámparkozók: 195-en ültek fel egyszerre egy hullámvasútra, de a lényeg...

Durva lépés, 180-ra korlátozzák az új autók végsebességét

2020 tavaszától készülő autóiban a Volvo 180 km/h-ra korlátozza a végsebességet.

Különös alkotások bukkantak fel Szegeden - a fákra fest egy titokzatos művész

A városban már több helyen láthatóak a színes képek.

Három éves bejegyzése miatt kapott tiltást a Facebooktól Apáti Bence

Az RTL-csoport alkalmazottai továbbra is cenzúrázzák a jobboldali-konzervatív közszereplők nyilvános írásait.

Rémálommá váltak a német mindennapok

Naponta legalább 11 késes támadás történik Németországban. Csak tavaly 4100 esetet jegyeztek fel.

A legjobb pillanatban kattintották el a telefon kameráját: a felvételekért még pénzt is kaptak

Nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy díjnyertes képeket készítsen az ember: elég, ha nyitott szemmel jár az utcán, és mindig van...

Kikészült a Liverpool menedzsere a labdaszedő gyerektől - videó

A német szakember nehezen viselte a gúnyos tapsot.

Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese

A 49 éves frontembert holtan találták az otthonában.

0

Sport

Ez áll Babos Tímea drámai bejelentésének hátterében: reagált az edző a döntésre

Sopron Edzőváltással próbál véget vetni egyesben mutatott gyenge teljesítményének Babos Tímea (25). A soproni származású játékos tavaly szeptemberben kötött szerződést a horvát szakemberrel, Nikola Horvattal (40).

Flensburgon és Szkopjén át vezetne a magyar csapatok útja a Final4-ba

Mindkét magyar csapat csoportmásodikként zárt a BL-re, így fél szemmel már a negyeddöntőre figyelhet.

Bale nem várta meg az el Clásico végét, még a meccs alatt lelépett

A Marca szerint Gareth Bale a lecserélése után kevéssel hazament a Bernabéuból.

Forma-1: csapatnevet változtatott a Ferrari

A 2019-es F1-es frissített nevezési listán tűnt fel a névváltás, a Ferrari az idei szezontól új névvel fog szerepelni

Meghalt az első győri sikercsapat tagja

Orosz László bajnok és háromszoros kupagyőztes volt a Győri Vasas ETO csapatával.

Ez a lány olyat futott az Eb-n, mint még senki a magyarok közül: célbaérés után szerencsétlen sérülést szenved...

Szerencsétlen bokasérülése miatt Kozák Luca nem állhat rajthoz a 60 méteres gátfutás vasárnap esti fináléjában a glasgow-i fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

NB II: a Vasas kitömte Nyíregyházát, nyert a Gyirmót és a ZTE is

A Magyar Kupában menetelő csapatok meglepő vereséget szenvedtek.

Pozsonyi kifli: lehetetlen rossz képet csinálni Jakabos Zsuzsannáról

Elképesztő mozdulat az Európa-bajnok magyar úszótól.

A Barcelona négy nap alatt végezte ki a Real hazai reményeit

Katalán győzelem a kupában és a bajnokin: jó eséllyel idén is spanyol trófea nélkül marad a Real.

Ronaldo kiharcolt egy kiállítást, drámai rangadót nyert a Juventus

A Napoli kétgólos hátrányból jött vissza, de Insigne büntetőt rontott a meccs végén.

Elhunyt Farkas József

Életének 81. évében elhunyt Farkas József egykori Eb-ezüstérmes röplabdázó, fotóriporter.

0

Bulvár

110 millió forintot talált egy busztakarító az egyik ülés alatt

A becsületes megtaláló leadta a londoni rendőrségen a pénzköteget.

Szabadulószobában dolgozók kitálaltak: sírva röhögős sztorik arról, mennyi hülyeséget látnak egy nap

Vajon milyen őrületes szituációkkal találkoztak már szabadulószobákban dolgozók? A Redditen több vicces sztorit is megosztottak most!

Üzemanyagárak: lesz drágulás, a dízel ára el is szállhat

A közeljövőben nem várható az üzemanyagok jelentősebb áremelkedése, de év végére jelentősen elszállhat, megdrágulhat a gázolaj ára. Igaz biztos prognózissal még a szakértők sem rendelkeznek. Pletser Tamás az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője szerint elképzelhető, hogy a gázolaj és a benzin között sokkal nagyobb lesz az árkülönbözet a mostaninál.

Hagyatéki ügyek: komoly tévedésben vannak az örökösök

Nem a hatóságok feladata az adatok összegyűjtése.

Titokban műtötték: kiderült, mi okozta Koós János halálát

Vasárnap hajnalban jelentette be családja, hogy rövid betegség után 81 évesen elhunyt Koós János. A Ripost megtudta: múlt kedden került kórházba, ott érte a halál. A család később ad tájékoztatást a temetésről.

Ki­szi­vá­rog­tat­ták Sáfrány Emese privát fotóit

Visszaéltek Sáfrány Emese Aleska privát fotóival. Azokat az intim képeket is lenyúlták tőle, amiket csak a barátjának küldött el.

A magas vérnyomás tünetei - Jellemző panaszok

A magas vérnyomás sokáig egyáltalán nem okoz tüneteket, ám az elhanyagolt betegség számos szerv fokozatos károsodását okozhatja. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes mindenkinek odafigyelnie!

Durva időjárás jön: riasztást adtak ki a fél országra

Hétfőn délutántól előbb a Dunántúlon, késő estétől már az ország északi felén a délnyugati, majd északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódhat (60-75 km/h) - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heti horoszkóp március 4-től 10-ig: a Szűz sorsa jó irányt vehet, a Bak hódít a héten

Ígéretesen indul a március, sokan számíthatnak kedvező fejleményekre.

Most kaptuk a hírt: tragikus hirtelenséggel elhunyt a 33 éves énekesnő

Otthon rosszul lett, és hiába rohantak vele a kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

Koós János már 3 hete a haláláról beszélt

A három héttel ezelőtti fellépésén már olyan fájdalmai voltak az énekesnek, hogy járni is alig tudott. Csongrádi Katának megdöbbentő kijelentést tett.

Nagyon becsapós az idei cafeteria

Egy átlagos béren kívüli jutatási keret alig több mint a felére is olvadhat, mire a dolgozó zsebébe jut - számolta ki az Azénpénzem.hu. A gond az, hogy ezzel a választás során esetenként nincs is tisztában a munkavállaló. A cégeknél ugyanis "trükkös" kalkulátorok működnek.

blogmorzsák

Megdőlt egy japán mítosz

A halál és az adók mellett a japán vo­na­tok pontosságát tartottuk az élet biztos pontjainak, ám a legfrissebb statisztikák utóbbit megcáfolják.

Hogyan válasszunk egészséges, természetes kozmetikumot?

Ezeket a feliratok érdemes keresni az összete­vők listáján. Aztán jó messzire elkerülni őket.

Mi az oka a magyar elit Guccimániájának?

Az angol királyi család tagjai miért nem hordanak ilyen szarokat magukon?

Óriásplakát Sződliget határában

„Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes.”

Visszakaptam az életem, de a lelkem soha nem lesz a régi

„Komolyan kell venni az endometriózis kezdeti tüneteit is.“

Koós Jánosra emlékezünk

Koós János nem csak éneklésre használta a mikrofont, hanem szinkronizálásra is.

Íme a világ egyik legveszélyesebb sportja

160 kilométeres sebességgel egy sílécen? Az osztrákoknál ez simán elképzelhető. Persze nem a sípályán, hanem egy Porsche 356-hoz kötve. Mutatjuk a megdöbbentő felvételeket.

Női mellek sokkolták le az Aspergeres férfit

Egy huszonkilenc éves nő tizenhat hónapot kapott azért, mert az utcán lesokkolt egy vele beszélgető Aspergeres férfit.

Ezért volt az Aranyélet a legütősebb sorozatunk

A vagány akciózást, a gyomor­bor­zoló drámát és a közéleti szókimondást is új szintre emelte minden idők legjobb magyar tévésorozata.

Pizzaháború Nápoly­ban - mindenki akar egy szeletet

Idén már a harmadik éttermet éri támadás Nápoly belváro­sá­ban, az akciók hátterében pedig feltehetőleg a helyi maffia áll.

Ilyen az, amikor megtapasztalod az emberséget Marokkóban

Ugyanazt, amit például Erdélyben is szeretsz.

Megismételhetetlen véletlenek pillanatfotókon

Imádjuk azokat a fotósokat, akik az élet apró, észrevét­le­nül tova­illanó, mégis zseniálisan sokat­mondó pillanatait örökítik meg.

0