Ezt olvasta már?

0

Most már az európai kupahely elérése a KSC Szekszárd célja

Nagyon bántja a kiesés, az meg különösen, hogy néhány szurkoló akkor rúg bele a klubba, amikor annak inkább támogatásra lenne szüksége.


hirdetés

Szabó Noémi szerint a vitatott győri meccs után valami megtört a játékosokban, ráadásul az elmúlt napok üzengetései is őket viselték meg jobban. Az ötödik helyet viszont mindenképpen meg akarják szerezni, mert a KSC célja, hogy jövőre is ott legyen az európai kupaporondon.

– Tudott aludni a szerdai mérkőzés utáni éjszakán?

 

– Nem sokat, szinte egész éjjel forgolódtam az ágyban, kavarogtak a gondolataim – felelte Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója egy nappal a győriektől elszenvedett hazai negyeddöntős vereség után.

 

– Mire jutott, miért nem sikerült bejutni a négy közé?

 

– Nem igazán tudtam még magamhoz térni, megviselt a kudarc, ezért komolyabb elemzéseket most ne is várjon tőlem. Ehhez a szezon végén össze kell ülnünk a vezetőséggel, a szakmai stábbal. Most annyit mondhatok, hogy mi is hibáztunk, hogy magunkban is kell keresnünk a hibát, mert ez a keret játéktudásban abszolút felér az előző két szezon ezüstérmes együttesével. Talán a kémia most nincs meg annyira a játékosok között, mint amennyire tavaly és tavalyelőtt, de ez női csapatoknál gyakran előfordul, a csapatépítésnél ezt nem könnyű előre kiszámolni.

 

Képgaléria: KSC Szekszárd – Cargo Uni Győr 2019.04.10.

– Kívülről úgy tűnt, mintha a klubok közötti üzengetés a mi játékosainkat zavarta volna meg jobban…

 

– Biztosan belejátszott! Több éve ez megy, hol az egyik, hol a másik ellenfél támadja a klubunkat, és a legszomorúbb az egészben, hogy sosem mi kezdjük, mégis úgy forgatják, hogy a végén mi jövünk ki ezekből rosszabbul. Elmondom önnek, hogy a másodedzőnk, Borisz Maljkovics és a győri játékos, Krnjics Szárá közti affér utóbbi miatt robbant ki, ő kezdett el mutogatni az első meccsen. Raksányi Krisztina és Djokics Zseljko között pedig nem is volt semmiféle összezördülés, ez kitaláció, kettejük között a mai napig nagyon jó emberi és sportkapcsolat van.

 

– A negyeddöntő első meccse után, amikor 70–48-ra legyőzték a Győrt, nem gondoltuk volna, hogy ez lesz!

 

– Mi sem gondoltuk, higgye el, de a múlt vasárnapi győri találkozón valami megfordult, valami megváltozott. Sokszor visszanéztük azóta a meccset, a vereség körülményei nyomot hagytak mindenkiben. Talán egy kicsit meg is ijedtek a játékosaink, legalábbis ezt lehetett érezni a szerdai találkozón. Nem éreztem rajtuk a hitet, rutintalannak tűntünk, a győriek pedig a meccs elején elkapták a ritmust, s utána már nehéz dolgunk volt. Ami még feltűnő, hogy a dobószázalékunk nem volt jó, de nemcsak ezen a meccsen, a korábbiakon sem. Hiába védekeztünk jól, amikor helyzetbe kerültünk, görcsösek lettünk. Az okok megtalálása komolyabb elemezést igényel.

 

– Szerdán a sajtóasztaltól nézve úgy tűnt, hogy korrekten fújtak a játékvezetők!

 

– Ahogy mondja, le a kalappal előttük, nagyon jól vezették a mérkőzést.

 

– Rá kell kérdeznem két légiósra. Frida Eldebrink miért nem játszott a második félidőben?

 

– Svéd légiósunk jelezte Djokics Zseljkónak, hogy nem érzi formában magát ehhez a szinthez. S mint az tudott, már több mint három hete nem végzett teljes értékű munkát fájós térde miatt, csupán rehabilitációs tréningeken vett részt. Nagyon hiányzott, mert a szezon előtt sok mindent rá építettünk, s voltak is szenzációs meccsei, mint például a PEAC elleni bajnoki, vagy a lengyel Bydgoszcz elleni Európa-kupa-összecsapás, ahol megmutatta a kvalitásait.

 

– És Erica McCall? Vele mi történt, valóban kórházban volt?

 

– Igen, kis túlzással onnan esett be a meccsre. Kedden reggel rosszul lett, hányt, hasmenése volt, belázasodott. Azonnal bevittük a kórházba, ahol infúziót kapott, az orvosok és a nővérek mindent elkövettek, hogy lábra állítsák. Ezért nagy köszönettel tartozunk dr. Papp Zoltán csapatorvosunknak, dr. Németh Csaba főigazgató-főorvosnak és kollégáinak! Erica előtt pedig le a kalappal, hogy ilyen előzmények után vállalta a játékot, holott csak a meccs délelőttjén engedték haza. Pihent egyet, és játékra jelentkezett, óriási szíve van. Sajnos nem tudtunk vele kezdeni, de a hajrában így is nagyon sokat tett azért, hogy mínusz húszról egy pontra feljöjjünk, és legyen esélyünk a fordításra.

 

– Honnan merítettek energiát ehhez a feltámadáshoz?

 

– Vezetőedzőnk a legjobbkor kért időt, és ezek az időkérések nagyon jól sültek el. Olyan plusz információkat, olyan plusz energiát kaptak a játékosok, aminek köszönhetően a huszonötödik és a harmincötödik perc között szenzációsan játszottunk. Djokics Zseljko és a stábja erre az időszakra találta meg azt az ötöst, amelyik fel tudta venni a harcot a győriekkel. Sajnos ez a tíz perc nagyon sokat kivett a lányokból, a végére elfogyott az erő, kihagyott a koncentráció, a rutinosabb győriek pedig ezt kihasználták.

 

– Mi lesz most, ezek után?

 

– Fel kell állnunk, és készülünk kell a Csata elleni helyosztóra. Mindenképpen meg akarjuk szerezni az ötödik helyet, mert az új szezonban is szeretnénk elindulni az Európa-kupában. Emiatt is rendkívüli jelentősége lesz ennek a párharcnak. Jövő kedden Szekszárdon kezdünk, addig rendet kell tennünk a játékosok fejében. Nem lesz egyszerű az előző évek sikerei után rákészülni egy ilyen párharcra, de meg kell csinálnunk, tovább kell jutnunk!

 

– Lehet, hogy még korai a kérdés, de mit hozhat a jövő a KSC számára?

 

– Annyiban nem korai, hogy már többször is összedugtuk a fejünket. Először össze kell raknunk egy stabil költségvetést a következő szezonra. Örömteli, hogy az atomerőmű újfent ott van a támogatóink között, rájuk nagy szükségünk van, és bízunk benne, hogy a jövőben még komolyabb szerepet vállalnak majd, ami segítség lehet a további előrelépésben. Reményeink szerint lesznek újabb, masszív pillérek is, melyekre építhetünk. Az előző évek remek szereplésével, a kupagyőzelemmel, a bajnoki ezüstökkel elértük, hogy a játékosok menedzserei már keresnek bennünket, a szakma ezeket nem felejti el. Nyilván a szurkolóink most csalódottak, hogy nem sikerült a négybe jutni, de mi továbbra is hiszünk abban a koncepcióban, hogy magyar fiatalokra is építve próbálunk sikeresek lenni. Most van egy nagyon tehetséges U16-os csapatunk, miattuk is fenn kellene tartanunk ezt a szintet.

 

– Apropó szurkolók! Olvasta a meccs utáni hozzászólásokat a különböző internetes oldalakon?

 

– Nem, tudatosan nem olvasom őket, de a hozzám közel állók közül sokan mondták, hogy miket írogattak. Szomorú vagyok, hogy sokan rúgnak bele abba, aki a földön fekszik, de tudom, hogy sajnos vannak ilyen emberek, próbálok együtt élni ezzel. Nem esik jól, mert úgy érzem, hogy nem szolgáltunk rá. Viszonylag kis költségvetéssel, például a Sopron lehetőségeinek harmadából gazdálkodva lettünk kétszer egymás után ezüstérmesek. Talán túl gyorsan jöttek ezek a sikerek, többeknek törtünk borsot az orra alá. S talán az sem tetszik sokaknak, hogy a családunk csinált ilyen sikeres klubot a KSC-ből. Nem is az bánt, hogy a soproni, győri és diósgyőri érzelmű drukkerek miket írogatnak, az fáj igazán, hogy néhányan a szekszárdiak közül is belénk rúgnak. Az vigasztal ilyenkor, hogy azért a többség mellettünk áll, ez ad erőt számunkra ahhoz, hogy soha ne adjuk fel!

 

Emlékeztető

Negyeddöntő, 3. mérkőzés. Atomerőmű KSC Szekszárd–CMB Cargo UNI Győr 60–65 (19–21, 11–16, 9–15, 21–13). Szekszárd, 1000 néző. V: Cziffra, Győrffy, Tóth C.

KSC SZEKSZÁRD: Studer Á. 8, DOJKIC 13/3, Theodoreán, Mansaré, BISHOP 17. Csere: McCALL 13, Eldebrink 4, Gereben 5/3, Bálint R., Kiss V. Edző: Djokics Zseljko.

CMB Cargo UNI GYŐR: MANDICS 7/3, Raksányi 7, Varga Zs., SZPANU 14/6, GRAY 24. Csere: Török Á., Nagy D. 3/3, Czank 6, Krnjics 4. Edző: Milos Pavlovics.

Kipontozódott: Bishop a 40. percben.

 

„Későn kezdtünk el játszani, de az egész mérkőzésen rosszul dobtuk a hárompontosokat. Nálunk többen nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni, a Győr keretében pedig tapasztaltabb játékosok vannak” – értékelt Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője.

 

 

 

forrás: teol.hu0
0
0

hírek innen, onnan

Pert nyert egy magyar devizahiteles a bank ellen

Hétfőn megszületett az első jogerős ítélet egy olyan perben, amelyben már figyelembe vették a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló...

Devizahiteles ügyek: a Kúria mondott is valamit, meg nem is

A Kúria, devizahiteleseket érintő állásfoglalása olyan, hogy mondott is valamit, meg nem is mondta el a hitelsikerek.hu szakértője az ATV...

Változás az időjárásban, kiadták a figyelmeztetést

Kedd estig a Kárpát-medence fölé egy anticiklon peremén eleinte még váltakozó nedvességtartalmú, majd egyre szárazabb, kissé melegebb...

Rosszul sült el a reklám, banánért vette meg az autót

A kereskedés azt írta, 10 ezer banánért el lehet vinni az autót. Aztán valaki megjelent 10 ezer banánnal.

Lelketlen kópia lett a szegény ember Notting Hillje

A Csekély esély olyan, mintha egy verset hiba nélkül, de a jelentését egyáltalán nem értve kántálnánk.

Oroszország visszakapja a szavazati jogát az Európa Tanács közgyűlésében

A határozat alapján a közgyűlés 18 orosz tagja visszakapja szavazati jogát, még időben az Európa Tanács új főtitkárának szerdai...

Benézel a lábai közé? Miniben terpeszt a nagy mellű dokinő

Chels Marie bevállalós képpel örvendeztette meg követőit az Instagram oldalán.

Valaki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélyei

A világ tele van megfejtésre váró rejtélyekkel, melyek már évszázadok óta keltik fel a kíváncsiságot az emberekben. A piramisok...

Miért híznak nyáron a gyerekek?

A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit...

Tíz magyar vállalat csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz

Újabb tíz magyar vállalat csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz (kepp), amelyben már kilenc vállalat vesz részt -...

Autóipari K+F központot épít Érden az AVL

A motor- és hajtáslánc-fejlesztéssel foglalkozó osztrák tulajdonú AVL Hungary Kft. tovább bővíti magyarországi tevékenységét, és...

0

Sport

Kigyulladt egy sportközpont Budapesten, egy kislány belehalt a sérüléseibe

Tűz ütött ki egy XII. kerületi sportközpontban. A Blikk úgy értesült, hogy egy embert a helyszínen újra kellett éleszteni.

Úristen, milyen popót vitt magával a nyaralásra a Fradi kézilabdázója!

Szoktunk mutatni csinos sportolócsajokat, de azért egy magyar fenék sokkal izgalmasabb, lényegesen formásabb tud lenni. Mégiscsak hazai.

60 méterről lőtt szabadrúgásgólt a 93. percben - videó

Könnyen lehet, hogy ez kupadöntőt ér a francia játékos csapatának.

Halálos balesetet szenvedett a népszerű raliversenyző

Háromszoros címvédpője volt annak a versenynek, amely elvette az életét.

Ez mégis mi volt? Nem gyakran látunk ilyet Lionel Messitől - videó

Hatalmas ziccert hagyott ki a Copa Américán Lionel Messi.

A Forma-E-ben sem csillapodnak a kedélyek a hétvégi futam után

Maga a küzdelem kevés izgalmat hozott, ellenben érdekes büntetésekkel borzolták a kedélyeket.

C. Ronaldo még nála is nagyobb legendával fotózkodott - kép

Ilyen az, amikor két világklasszis találkozik.

Neymar megüzente Barcelonába, visszamegy-e

Vissza kellene vonnia a Barcelona elleni pert, ha menni akar.

Neymar évi 14 millió euróval kevesebbet keresne Barcelonában

És vissza kell vonnia a Barcelona elleni keresetet is, amivel újabb 26 milliótól esne el.

Ian Thorpe és az olimpiai arany átka: Depressziós drogos alkoholistából harcos aktivista  

Ian Thorpe a világ egyik legnagyobb úszója volt, miközben pokol legsötétebb bugyrait is megjárta.

Több millió eurós az adóssága, elárverezik a teniszsztár trófeáit

Az eladásból befolyó pénz sem lesz elegendő.

0

Bulvár

Meghalt a legendás magyar zenész

Elhunyt az A.M.D. nevű zenekar gitárosa, Lőrincz Sándor.

Mitől sárgul a leánder?

S. László kérdése: Leánder bokraim tömegesen hullatják le sárga leveleiket. Foltokat, állatokat nem látok rajtuk Mi okozhatja?

Váratlanul távozik a Mokka műsorvezetőnője - Ezért búcsúzott sírva az adás végén

Szabó Dóra két és fél év után távozik a Mokka csapatából.

Olyan kút nyílt az M0-snál, amilyet magyar autós itthon még nem látott

Nagyon régóta várt fejlesztés valósult meg.

Kínos helyre tévedt az elefánt ormánya - videó

A bikinis lány nem így tervezte a közös fotót.

Már csak annyit hallottam, hogy lecsapja a telefont" - Ügyfélszolgálatosok emlékezetes történetei rólunk

Néha meglepő, de a vonal másik végén is egy ember van (már amikor épp nem egy robot). Most ők mesélnek arról, hogyan kérünk telefonon segítséget mi.

Ő a 2019-es Magyarország Szépe - Ezért háborognak a nézők Nagypál Krisztina miatt

Képeken a 2019-es Miss World Hungary győztese, Nagypál Krisztina szépségkirálynő és udvarhölgyei.

Te jó ég, mit művelt az audis nő a dugóban, látni kell a reakcióját is

Olyan képet vágott, amit nehéz lesz egykönnyen elfelejteni.

5+1 bizonyíték, hogy a mennyország létezik

Idézeteket válogattunk dr. Eben Alexander idegsebész túlvilágon töltött visszaemlékezéseiből, amelyek bizonyítékul szolgálnak arra, hogy van élet a halál után is. Ez a tény a tudat többsíkúságát igazolja, amelynek magasabb rétegeihez ma már különböző módszerekkel és kellő nyitottsággal egyre többen vagyunk képesek hozzáférni.

Szerdán megáll az üzemanyagárak csökkenése. Jön a drágulás!

A Mol 3 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a gázolajé 5 forinttal lesz több.

7 tárgy az otthonodban, ami mindenkinél balszerencsét hoz - Szabadulj meg tőlük.

Biztosan te is érezted már azt, hogy üldöz a balszerencse, és hogy az egészre már keresztet vethetsz, úgysem alakul jól a napod. Ugyanúgy, ahogy bizonyos tárgyak pénzt, szerelmet, szerencsét vonzanak, vannak olyan dolgok, amelyek épp ellenkezőleg mozgatják az energiákat. Jobb lesz hát, ha minél gyorsabban megszabadulsz tőlük!

blogmorzsák

Beatrix és Ulászló különös házassága

Beatrixet Mátyás király feleségeként ismerjük, de az uralkodó halála után az özvegy feleségül ment II. Ulász­lóhoz. Ez a házasság Beatrix számára rengeteg megaláztatást tartogatott.

Te ki voltál, megfulladt menekült?

Saját hajót küldenének a német evangélikusok a Földközi-tengerre, mert nem akarják tétlenül nézni a kormányok kudarcát.

Figyelek arra, hogy ne csesszük el

A Halott Pénz főnökével másnaposan írt slágerekről, lájknyomasztásról, segges csávóságról, Led Zeppelinről is dumáltunk.

Egy tömb mézből 16.000 szál? A ko­reaiak csodákra képesek

A megkeményedett mézet széthúzzák és tekerik, amíg 16.000 selyemszerű szál nem lesz belőle.

A Szállás.hu és Pórul járt fogyasztó találkozása a GDPR-ral

"Hogy jönnek ahhoz, hogy ha jelzem, hogy azonnal töröljék a nevemet, ők a fülük botját sem mozdítják?"

System error – gondolatok a Csernobil minisorozatról

Mérnöki szemszögből azok a folyamatok, amelyeket a filmben látunk, nem csak a Szovjetunióban voltak lehetségesek.

Himmler gombászik nyári szabadsága alatt

Az Idaho Falls-i SL-1 kísérleti re­ak­tor balesete, amerikai űrkuta­tók tervezik a holdraszállást és számos érdekes fotó a múltból.

Tényleg pártot alapítana Pálinkás József?

Akár még az is lehet a kezde­ményezésükből. Szerinte az értelmiség nagyobb veszteség a Fidesznek, mint nekik a Fidesz.

Szexszel, vagy szex nélkül?

A testünkre és lelkünkre is hatást gyakorol a jó, vagy a nem létező szexualitásunk. Miért jó a szex, és miért hiányzik?

Suto Orizari, a világ roma fővárosa

Milyen az élet egy olyan helyen, ahol 80%-ban romák élnek? Kik laknak ott és milyen jövőkép vár rájuk?

Mekkora fizetést kérhetek?

Milyen szempontok szerint tárgyalj a fizetési igényedről?

Csontkinövést okozhat a túlzásba vitt mobilozás

A fiatalok közel felénél már kialakult a "fejentyű".

0