Ezt olvasta már?

0

Szombaton útjára indul a labda, a tét a Bonyhád trónja

Hetvenhét nappal az előző szezon zárása után szombaton a megyei I. osztály 2019/2020-as idényében is útjára indul a labda. Rajt előtti szokásos körképünkben az összes csapat háza táján szétnéztünk.


hirdetés

Ha a tavalyi beharangozónkban azt írtuk, hogy kiegyensúlyozott bajnokságnak nézünk elébe, akkor ez még inkább igaz lehet a most induló új pontvadászatra. A megkérdezett szakemberek szerint sosem volt még ilyen erős a megyei élvonal, most még képtelenség megtippelni, hogy melyik csapat érhet oda az első helyre, s melyik csapatok lehetnek ott a szezon végén a dobogón.

 

Az előző idény érmesei nagy valószínűség szerint most is ott lesznek majd a mezőny elején, s az érmeket idén is a Bonyhád VLC, a Tolna VFC, a Tamási 2009 FC és a Dombóvár FC „osztja le” egymás között, de akkor sem lennénk meglepve, ha egy másik csapat jelentkezne be a dobogóért. A nyári szünetben a címvédő Bonyhád, a Tamási és a Dombóvár is alaposan beerősített, de szinte mindegyik csapat kiváló játékosokkal tette acélosabbá eddigi keretét.

 

Az elmúlt szezont csúnyán elszúró bátaszékiek szinte a fél csapatukat megújították, de ugyanez elmondható a szedresiekről is, sőt Kakasdon is komoly mozgolódás volt a felkészülési időszakban. Majoson és Tevelen pedig az eddigi keretükhöz hoztak fiatalokat, akik dinamikát csempészhetnek a játékba.

 

Talán a Dunaföldvár FC az egyetlen, amely látszólag veszített az erejéből, bár az is lehet, hogy a frissítés jót tesz a csapatnak, s egyből ránk cáfolnak majd.

 

Öt csapatnál cseréltek edzőt: Tolnán egy arany és egy ezüst után távozott Buzás Attila, aki Gerjenben lett szakmai igazgató, helyére az a Gracza Tibor érkezett, aki korábban például az NB II.-es Kecskemétnek is volt a vezetőedzője, s akinek a nevét sokan az NB II.-es Györkönyi SE-vel és az akkori sikerekkel kötik össze.

 

Tamásiban is cseréltek, Barics Péter váltotta a játékos-edzőként kissé „szétszakadó” Jammeh Harunát, akinek idén már csak a góllövésre kell fókuszálnia, a játékosként korábban az NB I.-ben is megfordult Barics frissességet, és új lendületet adhat. Dunaföldváron Hagymási Zoltán helyét az újvárosi Sárai György foglalta el, nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen szinte egy új csapatot kell építenie. Hagymási is maradt, ő amolyan utánpótlás szakmai igazgatóként segíti a klubot.

 

Bátaszéken Brecska Lászlót a trénerek között a maga 65 évével rangidősnek számító Szőcs Lázár váltotta. A rutinos szakember gyorsan megtalálta a hangot a fiatal játékosaival, akik vevők a szakember elképzeléseire. Az edzőmeccseik eredményei több mint biztatóak.

 

Lesz egy nagy visszatérő is: az egyik legsikeresebb megyei tréner, Kniesz Mátyás másfél év kihagyás után ült le újra a kakasdi kispadra, s egyből megpezsdült az élet a faluban. A csapat igazából még nem állt össze, de alighanem ez csak idő kérdése.

 

A nyitó körben máris jön a szezon első nagy rangadója: az egyaránt remek futballistákkal erősítő, az előrelépésben, a tavalyinál jobb szereplésben bízó Majosi SE a Dombóvár FC-t fogadja (lásd pályarajzunkat alább).

Menetrend az 1. fordulóban

 

Augusztus 17., szombat: Szedresi SE–Tevel Medosz SE 17 óra, Bátaszék SE–Tolna VFC 17 óra, Bonyhád Völgység LC–Kakasd SE 17 óra. Augusztus 18., vasárnap: Majosi SE–Dombóvár FC 17 óra, Dunaföldvár FC–Tamási 2009 FC 17 óra.

 

Bonyhád VLC (1.)

 

Érkezett: Csigi Ádám, Hajpál Kevin, Wirth Dániel (valamennyien Szekszárdi UFC), Móricz Gergő (Aparhanti SE), Ágics Péter (Tevel Medosz SE). Távozott: Varga Ákos, Takács Norbert (mindkettő Kakasd SE), Tolnai Szabolcs (abbahagyta), Jenei Bálint (Boda ÖSE), Laki János (PTE-PEAC). Edző: Köllő Roland.

Tolna VFC (2.)

 

Érkezett: Rompos József (Ausztria), Hanol Milán (Pécsi MFC). Távozott: Királyházi Bence (Szekszárdi UFC), ifj. Buzás Attila (Sárbogárd). Edző: Gracza Tibor (Buzás Attilát váltotta).

Tamási 2009 FC (3.)

 

Érkezett: Hajdók Gábor, Benke Viktor, Farsang Patrik, Kugli Ákos (valamennyien Dunaföldvár FC), Bognár Ferenc, Joó Balázs (mindketten BFC Siófok), Györgye Erik (Paksi FC). Távozott: Papp Gábor (Dombóvár FC), Baranyai Dávid (Tevel Medosz SE), Turós Viktor (Balatoni Vasas), Kaszás Krisztián (Bácsalmási PVSE), Halász Roland (Somogysárd SE), Emmanuel Oyedeji (abbahagyta), Stanojev Dániel (abbahagyta). Edző: Barics Péter (Jammeh Harunát váltotta).

Dombóvár FC (4.)

 

Érkezett: Papp Gábor (Tamási 2009 FC), Czebei Ádám (Balatonlelle SE), Kulcsár Kristóf (Nagyatádi FC), Párkányi Zsolt (Nagyatádi FC), Bradics Tamás (Kaposvári Rákóczi BFLA), Iványi Bence (Kaposvári Rákóczi BFLA). Távozott: Kovács Attila (Boda ÖSE), Mészáros Tibor (Boda ÖSE), Loch Péter (Csep-Gól FC), Fellai József (Mohácsi TE), Czifra Viktor (abbahagyta). Edző: Kardos Ernő.

Majosi SE (5.)

 

Érkezett: Steinbach Máté (Szekszárdi UFC), Kapéter Dominik, Kósa Edmond (mindkettő Paksi FC), Petrovics Tamás (Pécsváradi Spartacus SE), Kovács Richárd (Kölesdi SE). Távozott: Bodó József (Simontornya TC), Gyánó Szabolcs (abbahagyta), Miklós Tibor (abbahagyta), Schmidt Norbert (abbahagyta), Erős Márió (Kakasd SE). Edző: Tihanyvári László.

Dunaföldvár FC (6.)

 

Érkezett: Varga Gergő (Mezőfalva), Kiss Patrik, Csala Dávid, Máthé Dávid (mindhárman Dunaújváros), Fazekas Sándor Martin (Solti FC), Pincési Bence (Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő), Pintér Csaba (Paksi FC). Távozott: Hajdók Gábor, Benke Viktor, Farsang Patrik, Kugli Ákos (valamennyien Tamási 2009 FC), Rácz Zsolt, Péger Dávid (mindkettő Szedresi SE). Edző: Sárai György (Hagymási Zoltánt váltotta).

Szedresi SE (7.)

 

Érkezett: Varga Tamás Zoltán (Baracs), Farkas-Kozics Iván (Szekszárdi UFC), Rácz Zsolt (Dunaföldvár FC), Horváth Balázs (újrakezdte), Szili Ákos (Gerjeni SK), Péger Dávid (Dunaföldvár FC), Junkuncz Gábor (Kormányőr SE). Távozott: Varga Zoltán (Kölesdi SE), Fritz Ádám (Madocsa SE). Edző: Rikkers Péter.

Tevel Medosz SE (8.)

 

Érkezett: Tóth Dávid, Major Péter, Bajusz József, Brandt Szilárd (Szekszárdi UFC), Both Dávid (Mohácsi TE), Baranyai Dávid (Tamási 2009 FC), Szedlacskó Ákos (Bonyhád VLC), Kerekes Róbert (KSE Zomba). Távozott: Allegue Ahmed (Uszód KSE), Schäffer Kevin, Tóth Róbert (Kakasd SE), Ágics Péter (Bonyhád VLC), Nagy Péter (KSE Gyönk). Edző: Máté Roland.

Bátaszék SE (9.)

 

Érkezett: Tóth Balázs, Nagy Ákos, Palkó János (mindhárom Mórágyi SE), Tóth Tamás, Acsádi Dániel (mindkettő Szekszárdi UFC), Héhn Ferenc (ZTE Akadémia), Acsádi Richárd (Paksi FC). Távozott: Kiss Péter (abbahagyta). Edző: Szőcs Lázár (Brecska Lászlót váltotta).

Kakasd SE (10.)

 

Érkezett: Varga Ákos, Takács Norbert (Bonyhád VLC), Erős Márió (Majosi SE), Palkó Antal (Kakasd SE II-Kéty), Babanics Ferenc, Babanics Gyula (Őcsény SK), Schäffer Kevin (Tevel Medosz SE), Szabados Molnár Adrián (Dunakömlődi SE). Távozott: Árpa Balázs (Aparhanti SE), Sebestyén Gábor (Bonyhád-Börzsöny SE), Eisensehr Márk, Farkas Benjámin, Farkas Dániel (abbahagyták). Edző: Kniesz Mátyás (Szabó Tibort váltotta).

 

A csapatok neve mögött zárójelben az előző szezonban elért helyezések.

 

teol.hu0
0


Az önkormányzati választásokon szerencsés lenne-e, ha a megyei listákon is közösen szerepelne az ellenzék?

0
0

hírek innen, onnan

Napi horoszkóp 2019. augusztus 21. - Ha kell, változtass bátran

A Bika ma nem számíthat senki segítségére, a Vízöntő a pénzügyekkel lesz elfoglalva. Napi horoszkóp.

Pajzsmirigy- és a szembetegségek kapcsolata

Szemszárazság, vörös, könnyező szemek, szemhéj-rendellenességek, homályos vagy kettős látás. Ha a felsorolt problémák valamelyike az...

Fájó döntést hozott Koós János özvegye

Dékány Sarolta képtelen kiheverni férje elvesztését.

Elrabolt és megkínzott egy újságkihordót egy szíriai Svédországban

Kristianstad nyugodt környékén egy tömbház lakói arra lettek figyelmesek, hogy a tetőn két meztelen férfi kergeti egymást. Az ügy a...

Friss hírek a műtéten átesett Caramelről

Megszólalt operációja után az énekes, aki lázasan töltötte az ünnepnapot.

Washington napi több mint 2,7 millió hordó iráni nyersolajat zár ki a világpiacról

Az Egyesült Államok a szankciók révén napi több mint 2,7 millió hordó iráni nyersolajat zár ki a világpiacról - jelentette be Mike...

Bármikor meghalhat a két barlangász - videó

Megtalálták a Tátrában eltűnt két barlangász felszerelését.

Muri Enikő őszinte vallomása: alaposan megküzd az anyaszereppel

Budapest Először alakít anyát színpadon Muri Enikő (29), ám az énekesnő a való életben még nem érzi készen magát erre a szerepre.

Bergendy István: 15 éve nem beszélek Demjénnel

A legendás zenekar vezetője nem bocsátja meg, hogy énekesük annak idején faképnél hagyta őket. Ezen az sem változtat, hogy Demjén Ferenc...

LGT-s sztárok koncertjén késelték halálra Ernőt

Az LGT két tagjával és neves zenészekkel fel- álló Zenevonat épp Polgáron koncertezett, amikor egy férfi a nézőtéren szabályosan...

Képtelen kiheverni férje elvesztését: soha többé nem lép színpadra Koós János özvegye

Budapest Nem enyhül a fájdalom Koós János (81) özvegye és lánya szívében. Réka képtelen édesapja dalait előadni, Dékány Sarolta...

Megszólalt a műtétje után Caramel: pokoli kínokat kell átélnie

Budapest Pokoli kínokat élt át Molnár Ferenc Caramel (37)!

0

Sport

Új fejezet nyílt Shane Tusup életében - Fotót is közölt a nagy pillanatról

Az edző Instagramon örökítette meg visszatérése utáni első munkanapját.

A Juventus ajánlata a PSG-nek Neymarért: 100 millió euró és Paulo Dybala

Úgy tűnik, a Juventus is jegyet váltott a nyár legmenőbb átigazolási bulijába.

Ikreknek adott életet az olimpiai bajnok magyar sportoló

Óriási hírt jelentette be közösségi oldalán Szász-Kovács Emese!

Hol fog játszani a Barcelonától kölcsönvett Coutinho a nélküle is erős Bayern Münchenben?

Három lehetőség is adódik a brazil támadó középpályás előtt.

Magyar fociszurkolókra támadtak mérkőzés után Szerbiában - ketten kórházba kerültek

Temerin A szerb labdarúgó-bajnokság első osztályába feljutó Topolya csapatának magyar szurkolói váltak a hazai drukkerek célpontjává.

A Manchester United 45 millió fontos jobbhátvédje gyorsan letette a névjegyét új csapatában

Aaron Wan-Bissaka pazarul játszott első két PL-mérkőzésén az MU-ban.

Ismét megsérült a Barcelona világbajnok támadója

Ousmane Dembélé megsérült. Újra.

Nincs kifogás, a főtábla a cél: 1,3 milliárdot érhet a Fradinak az El-csoportkörbe jutás

Budapest A dicsőség mellett anyagilag is jövedelmező lehet a nemzetközi kupamenetelés a Ferencváros számára!

Kvitova: "Abban a borzalmas pillanatban minden esélyemet elveszthettem volna a teniszre"

A kétszeres wimbledoni bajnok vallomása a támadás utáni visszatérésről.

Hullanak a támadók: nagy bajban a Barcelona és a Real Madrid

Ousmane Dembélé és Brahim Diaz hasonló okok miatt váltak harcképtelenné.

A BL-elődöntős Ajax nem tudta legyőzni Thomas Doll csapatát, otthon kapott ki a Kolozsvár

Gól nélküli döntetlen játszott az Apoel az Ajax Amszterdammal a Bajnokok Ligája playoffkörében.

0

Bulvár

Ez volt Sissi hercegnő kedvenc fürdőhelye: mára szellemvárossá vált

A romániai Herkulesfürdő látványa egyszerre csodálatos és hátborzongató.

Nagyon szomorú hírt közölt a magyar énekes: feladta a harcot

"Üdv mindenkinek, egy újabb élet reményében."

Álrendőr állított félre egy autót, de egy valamire nem számított

Biztos nem erre a végeredményre számított.

Ezek a gyomorrák korai tünetei

A gyomorrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség a világon, mely főleg a hatvan év felettieket érinti. Sajnos, sokszor túl későn ismerik fel és kezdik kezelni, mert a korai stádiumban ritkán jár együtt tünetekkel.

Tizenöt női orgazmus művészi szemmel megörökítve

Albert Pocej ragaszkodott hozzá, hogy a projektre felkért modellek valódi orgazmust éljenek át.

A nap képe: nagyon messzire ment Merkel Sopronból

A német kancellár tegnap délelőtt még Sopronban ünnepelte a Vasfüggöny leomlásának harmincadik évfordulóját, majd begyújtotta a rakétákat, és még ugyanazon a napon Reykjavíkban landolt.

Belehalt az igazoltatásba egy autós

Váratlanul összeesett a sofőr, a rendőrök ellen vizsgálat indult.

Ez a világ egyik legszebb autóútja, kár, hogy egyben a legveszélyesebb is

Télen lavinák zúdulhatnak rá, júliusban és augusztusban pedig a heves monszunesőzések földcsuszamlásokat okozhatnak a Pakisztánt Kínával összekapcsoló úton.

A mosókonyhában villantotta meg mindenét az óvatlan lány.

Félmeztelenül válogatta a ruháit leányzó, amikor valaki lefotózta hátulról.

A mostani kánikula után egy még nagyobb jön

Szerdán ugyan érkezik egy kis hidegfront, a délkeleten élők alig érezhetnek belőle majd valamit, a hétvégén azonban ismét sok napsütésben lesz részünk. Szombaton és vasárnap országos kánikula vár ránk, délutánonként 30-35 fokos maximumokkal írja az idokep.hu. Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között várható. Az előrejelzés szerint kedden túlnyomóan derült lesz az ég, csak az északnyugati, északi tájak felett lehet némi felhőzet. Napközben napsütéses idő várható. Csapadék az ország döntő részén nem valószínű, csak Sopron térségében lehet egy-egy zápor vagy zivatar. Északnyugaton helyenként megélénkül az északias szél. Hajnalra 13 és 21 fok közé hűl le a levegő. Szerdán több...

Emészthetetlen az ország tortája

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének egyik hallgatója elkészítette az Ország - alternatív - Tortáját. Az összetevők kormánybarát újságok.

blogmorzsák

12 slasher, amit látnod kell!

Kevésbé ismert, vagy alulértékelt darabok a tini kaszabolós filmek rajongóinak.

Dalban mondanak híreket

Fura projekt a PASO billentyűsétől.

Trükkök a tökéletes nokedlihez: a szakácskönyvek nem írják

Ha még ti sem csináljátok csuklóból a nokedlit, akkor ez az útmutató nektek szól.

Miért irtják a brazilok az őserdőjüket? Bolondok?

Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás?

A Ku-Klux Klán megalakulása

Az egyik legrégebbi "hate groupot" minden bizonnyal 1866-ban tavaszán, Tennessee-ben alapította hat háborús esküszegő lázadó.

Miért jó, hogy öregszünk?

Miért éri meg egy élőlénynek meghalni olyan hibákból, amiket valószínűleg a több millió éves evolúciós folyamat kiküszöbölhetett volna?

Alkotmány ünnep, légierővel

Idén teljes Magyar Légierő bemutatkozhatott a Duna felett. Rengeteg fotó következik!

Antall József intelmei

A nagybeteg miniszterelnök épp ma 26 éve tartotta utolsó nyilvános beszédét.

A legelső Dűne-játék, ami majdnem kaszát kapott

A francia Cryo műve ma is csodálatos, de nehezen született meg. Egy ideig párhuzamosan készült a Dune II-vel.

"Keserédes" út a királyi Operába

Az Út a királyi Operába című életrajzi film a hírnévhez vezető útról is beszámol – méghozzá kegyetlenül őszintén.

Végre ismét Brutal Assault!

Közép-Európa egyik legszínvonalasabb extrém metal fesztiválja idén is kitett magáért. Beszámoló az első napról.

72 bátor ember

Te repülőre mernél ülni közvetle­nül egy kényszerleszállás után? Az Ural Airlines gépének 72 utasa pontosan ezt tette.

0