Ezt olvasta már?

0

Szombaton útjára indul a labda, a tét a Bonyhád trónja

Hetvenhét nappal az előző szezon zárása után szombaton a megyei I. osztály 2019/2020-as idényében is útjára indul a labda. Rajt előtti szokásos körképünkben az összes csapat háza táján szétnéztünk.


hirdetés

Ha a tavalyi beharangozónkban azt írtuk, hogy kiegyensúlyozott bajnokságnak nézünk elébe, akkor ez még inkább igaz lehet a most induló új pontvadászatra. A megkérdezett szakemberek szerint sosem volt még ilyen erős a megyei élvonal, most még képtelenség megtippelni, hogy melyik csapat érhet oda az első helyre, s melyik csapatok lehetnek ott a szezon végén a dobogón.

 

Az előző idény érmesei nagy valószínűség szerint most is ott lesznek majd a mezőny elején, s az érmeket idén is a Bonyhád VLC, a Tolna VFC, a Tamási 2009 FC és a Dombóvár FC „osztja le” egymás között, de akkor sem lennénk meglepve, ha egy másik csapat jelentkezne be a dobogóért. A nyári szünetben a címvédő Bonyhád, a Tamási és a Dombóvár is alaposan beerősített, de szinte mindegyik csapat kiváló játékosokkal tette acélosabbá eddigi keretét.

 

Az elmúlt szezont csúnyán elszúró bátaszékiek szinte a fél csapatukat megújították, de ugyanez elmondható a szedresiekről is, sőt Kakasdon is komoly mozgolódás volt a felkészülési időszakban. Majoson és Tevelen pedig az eddigi keretükhöz hoztak fiatalokat, akik dinamikát csempészhetnek a játékba.

 

Talán a Dunaföldvár FC az egyetlen, amely látszólag veszített az erejéből, bár az is lehet, hogy a frissítés jót tesz a csapatnak, s egyből ránk cáfolnak majd.

 

Öt csapatnál cseréltek edzőt: Tolnán egy arany és egy ezüst után távozott Buzás Attila, aki Gerjenben lett szakmai igazgató, helyére az a Gracza Tibor érkezett, aki korábban például az NB II.-es Kecskemétnek is volt a vezetőedzője, s akinek a nevét sokan az NB II.-es Györkönyi SE-vel és az akkori sikerekkel kötik össze.

 

Tamásiban is cseréltek, Barics Péter váltotta a játékos-edzőként kissé „szétszakadó” Jammeh Harunát, akinek idén már csak a góllövésre kell fókuszálnia, a játékosként korábban az NB I.-ben is megfordult Barics frissességet, és új lendületet adhat. Dunaföldváron Hagymási Zoltán helyét az újvárosi Sárai György foglalta el, nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen szinte egy új csapatot kell építenie. Hagymási is maradt, ő amolyan utánpótlás szakmai igazgatóként segíti a klubot.

 

Bátaszéken Brecska Lászlót a trénerek között a maga 65 évével rangidősnek számító Szőcs Lázár váltotta. A rutinos szakember gyorsan megtalálta a hangot a fiatal játékosaival, akik vevők a szakember elképzeléseire. Az edzőmeccseik eredményei több mint biztatóak.

 

Lesz egy nagy visszatérő is: az egyik legsikeresebb megyei tréner, Kniesz Mátyás másfél év kihagyás után ült le újra a kakasdi kispadra, s egyből megpezsdült az élet a faluban. A csapat igazából még nem állt össze, de alighanem ez csak idő kérdése.

 

A nyitó körben máris jön a szezon első nagy rangadója: az egyaránt remek futballistákkal erősítő, az előrelépésben, a tavalyinál jobb szereplésben bízó Majosi SE a Dombóvár FC-t fogadja (lásd pályarajzunkat alább).

Menetrend az 1. fordulóban

 

Augusztus 17., szombat: Szedresi SE–Tevel Medosz SE 17 óra, Bátaszék SE–Tolna VFC 17 óra, Bonyhád Völgység LC–Kakasd SE 17 óra. Augusztus 18., vasárnap: Majosi SE–Dombóvár FC 17 óra, Dunaföldvár FC–Tamási 2009 FC 17 óra.

 

Bonyhád VLC (1.)

 

Érkezett: Csigi Ádám, Hajpál Kevin, Wirth Dániel (valamennyien Szekszárdi UFC), Móricz Gergő (Aparhanti SE), Ágics Péter (Tevel Medosz SE). Távozott: Varga Ákos, Takács Norbert (mindkettő Kakasd SE), Tolnai Szabolcs (abbahagyta), Jenei Bálint (Boda ÖSE), Laki János (PTE-PEAC). Edző: Köllő Roland.

Tolna VFC (2.)

 

Érkezett: Rompos József (Ausztria), Hanol Milán (Pécsi MFC). Távozott: Királyházi Bence (Szekszárdi UFC), ifj. Buzás Attila (Sárbogárd). Edző: Gracza Tibor (Buzás Attilát váltotta).

Tamási 2009 FC (3.)

 

Érkezett: Hajdók Gábor, Benke Viktor, Farsang Patrik, Kugli Ákos (valamennyien Dunaföldvár FC), Bognár Ferenc, Joó Balázs (mindketten BFC Siófok), Györgye Erik (Paksi FC). Távozott: Papp Gábor (Dombóvár FC), Baranyai Dávid (Tevel Medosz SE), Turós Viktor (Balatoni Vasas), Kaszás Krisztián (Bácsalmási PVSE), Halász Roland (Somogysárd SE), Emmanuel Oyedeji (abbahagyta), Stanojev Dániel (abbahagyta). Edző: Barics Péter (Jammeh Harunát váltotta).

Dombóvár FC (4.)

 

Érkezett: Papp Gábor (Tamási 2009 FC), Czebei Ádám (Balatonlelle SE), Kulcsár Kristóf (Nagyatádi FC), Párkányi Zsolt (Nagyatádi FC), Bradics Tamás (Kaposvári Rákóczi BFLA), Iványi Bence (Kaposvári Rákóczi BFLA). Távozott: Kovács Attila (Boda ÖSE), Mészáros Tibor (Boda ÖSE), Loch Péter (Csep-Gól FC), Fellai József (Mohácsi TE), Czifra Viktor (abbahagyta). Edző: Kardos Ernő.

Majosi SE (5.)

 

Érkezett: Steinbach Máté (Szekszárdi UFC), Kapéter Dominik, Kósa Edmond (mindkettő Paksi FC), Petrovics Tamás (Pécsváradi Spartacus SE), Kovács Richárd (Kölesdi SE). Távozott: Bodó József (Simontornya TC), Gyánó Szabolcs (abbahagyta), Miklós Tibor (abbahagyta), Schmidt Norbert (abbahagyta), Erős Márió (Kakasd SE). Edző: Tihanyvári László.

Dunaföldvár FC (6.)

 

Érkezett: Varga Gergő (Mezőfalva), Kiss Patrik, Csala Dávid, Máthé Dávid (mindhárman Dunaújváros), Fazekas Sándor Martin (Solti FC), Pincési Bence (Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő), Pintér Csaba (Paksi FC). Távozott: Hajdók Gábor, Benke Viktor, Farsang Patrik, Kugli Ákos (valamennyien Tamási 2009 FC), Rácz Zsolt, Péger Dávid (mindkettő Szedresi SE). Edző: Sárai György (Hagymási Zoltánt váltotta).

Szedresi SE (7.)

 

Érkezett: Varga Tamás Zoltán (Baracs), Farkas-Kozics Iván (Szekszárdi UFC), Rácz Zsolt (Dunaföldvár FC), Horváth Balázs (újrakezdte), Szili Ákos (Gerjeni SK), Péger Dávid (Dunaföldvár FC), Junkuncz Gábor (Kormányőr SE). Távozott: Varga Zoltán (Kölesdi SE), Fritz Ádám (Madocsa SE). Edző: Rikkers Péter.

Tevel Medosz SE (8.)

 

Érkezett: Tóth Dávid, Major Péter, Bajusz József, Brandt Szilárd (Szekszárdi UFC), Both Dávid (Mohácsi TE), Baranyai Dávid (Tamási 2009 FC), Szedlacskó Ákos (Bonyhád VLC), Kerekes Róbert (KSE Zomba). Távozott: Allegue Ahmed (Uszód KSE), Schäffer Kevin, Tóth Róbert (Kakasd SE), Ágics Péter (Bonyhád VLC), Nagy Péter (KSE Gyönk). Edző: Máté Roland.

Bátaszék SE (9.)

 

Érkezett: Tóth Balázs, Nagy Ákos, Palkó János (mindhárom Mórágyi SE), Tóth Tamás, Acsádi Dániel (mindkettő Szekszárdi UFC), Héhn Ferenc (ZTE Akadémia), Acsádi Richárd (Paksi FC). Távozott: Kiss Péter (abbahagyta). Edző: Szőcs Lázár (Brecska Lászlót váltotta).

Kakasd SE (10.)

 

Érkezett: Varga Ákos, Takács Norbert (Bonyhád VLC), Erős Márió (Majosi SE), Palkó Antal (Kakasd SE II-Kéty), Babanics Ferenc, Babanics Gyula (Őcsény SK), Schäffer Kevin (Tevel Medosz SE), Szabados Molnár Adrián (Dunakömlődi SE). Távozott: Árpa Balázs (Aparhanti SE), Sebestyén Gábor (Bonyhád-Börzsöny SE), Eisensehr Márk, Farkas Benjámin, Farkas Dániel (abbahagyták). Edző: Kniesz Mátyás (Szabó Tibort váltotta).

 

A csapatok neve mögött zárójelben az előző szezonban elért helyezések.

 

teol.hu0
0
0
0

hírek innen, onnan

Nyávogó ninják. - Galéria

Kecsesek, karakteres személyiségek, szerénytelenek és ...irtó viccesek is! Cicák elképesztő pózokban.

150 millió forintot költöttek eddig: Csökkenti a hivatali autók számát Pikó

Csökkenti a hivatali autók számát a nyolcadik kerületi önkormányzat. A polgármester, Pikó András szerint felesleges a meglévő hét...

Kit nevezünk démon szülőnek?

Ugye nem gondolod komolyan, hogy pont neked sikerül? ezt amondatot senkitől sem kellemes hallani. De mit érez a gyerek, ha az apja vagy az...

Csináld magad babaház ? Ezekre ügyelj, ha egyedül építed

A hét kedvenc projektje: csináld magad babaház. Ezekre ügyelj, ha szeretnéd meglepni gyermeked egy különleges ajándékkal.

Európai sípályák a drágától az olcsóig

A felmérés a síelés és az egyéb fogyasztás költségeit hasonlítja össze.

5 kevésbé ismert romantikus film, amit garantálunk, hogy imádni fogsz

Vannak azok a romantikus filmek, amiket ezerszer láttunk már, és szinte kívülről fújjuk őket. A szerelmünk lapjai igazi alap mű, a...

Kitört egy új-zélandi vulkán, húsz turista megsebesült

A szigetre több mentőhelikoptert küldtek.

A Szülői Hang segédletet készített szülők számára az iskolaérettségi kérvényéhez

A Szülői Hang Közösség segédletet készített azon szülők számára, akik januárban gyermekük további egy év óvodai nevelését...

Újraéledőben az álcivilek

Az új Európai Bizottságot is megtalálta a Soros-féle Liberties, miközben a DK álszakértői anyaggal próbálja besározni a magyar...

Mégis, mennyi idő kell a hajbeültetéshez?

A hajbeültetés általában 6-8 órát vesz igénybe - ehhez persze a hajszálakat a donorterületről előbb ki kell szedni.

A magyarok elégedetlenebb az életükkel, mint az uniós átlag

Egy kutatás szerint Nyugat- és Észak-Európában elégedettebbek az emberek, mint keleten és délen. A legtöbb boldogtalan ember...

0

Sport

Elnök Kupa-döntőt játszhat a magyar női kézilabda-válogatott

Hétfőn a 13. helyért léphetünk pályára a Japánban zajló világbajnokságon a világ - és Európa-bajnok franciák ellen.

Ez a nehézsúlyú MMA: az utolsó másodpercekben KO-zta ellenfelét, miután végig hátrányban volt

Jairzinho Rozenstruik igazolta az MMA-közhelyet, nehézsúlyban valóban elég egy ütés a sikerhez.

DVSC-Honvéd: Kassai döntése nagy vitát generált - videó

Herczeg András is beszélt az esetről.

A Barcelona lenyűgöző összjátéka után sarokkal rúgott csodagólt Suárez

Gálázott a Barcelona a Mallorca ellen, Suárez pofátlanul nagy gólt rúgott, a friss aranylabdás Messi mesterhármasig jutott.

Mintha csak Klicskót láttuk volna

A szombati év mérkőzésén Anthony Joshua visszavette nehézsúlyú öveit.

Ezt az eredményt a hollandok sem akarták elhinni

A német válogatott legyőzte a hollandokat a női kézi-vb-n.

Valósággal szétszakadt a UFC-harcos arca a hatalmas ütésektől - videó

Jairzinho Rozenstruik már a második korábbi nehézsúlyú világbajnokot intézte el 2019-ben.

Jó erre ébredni: magyar sikerrel indult a vasárnap reggel

A magyar női kézilabda-válogatott 34-26-ra legyőzte Argentína csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság alsóházi rájátszásában, vasárnap.

Összeszedte magát a magyar válogatott - Rasmussen értékelt

Női kéziseink nyolc góllal legyőzték Argentínát.

Duplázott Liu Shaolin - olyat tett, amit magyar versenyző még soha

Liu Shaolin Sándor megnyerte a második 500-as távot is.

Gerard Piqué zseninek hiszi magát, de a teniszvilág máris átkozza

A Barcelona világbajnok sztárja egy eurómilliárdos birodalom ura. Maradhatott volna annál, amihez ért?

0

Bulvár

Hatalmas szél jön: kilenc megyére adtak ki vészjelzést

Ráadásul újra fagyni is fog jövő héten.

Így a legkártékonyabb a mikró: ha ezt tapasztalod, ideje lecserélni

Ezt ellenőrizd, hogy biztonságosan használhasd a mikródat.

Kiderült, miért nem mosolygott soha Karády Katalin

A melankólia nagyasszonya utolsó interjújában árulta el, miért nem tükröződött az arcán egyszer sem a boldogság.

Bitang erős szíverősítő és vérnyomáscsökkentő hatású: a galagonyát érdemes gyakran fogyasztani

A galagonyát magas vérnyomás és szívbetegség ellen is javasolják.

Félresikerült karácsonyfák - besírsz a röhögéstől.

Néha a türelem fogy el, máskor a muníció a lényeg, hogy tudjunk nevetni magunkon is, ha az alábbiak netalán velünk történnének meg!

A Modern Talking szőke sztárját ma már lehet, fel sem ismernéd - A 65 éves Dieter Bohlen így megváltozott

Így néznek ki napjainkban a '80-as évek legjóképűbb férfi énekesei.

Nem azért forralták régen a bort, mert finom volt: miért kezdték el készíteni a téli italt?

Gusztustalan oka van, miért kezdtek forralt bort gyártani: ma viszont mindenki imádja.

10 szenzációs ajándék 3000 forint alatt - garantált siker.

Kihúztad az új csajt a munkahelyeden és ölteted sincs, mit vegyél neki? Íme 10 szenzációs ajándéktipp 3000 forint alatt.

Lassítja az öregedést a szeretkezés, de csak ha elégszer csinálod. Mutatjuk, mi a minimum.

Nem mintha még külön indokot kellene rá keresni, de a szexnek számos kedvező élettani hatása van, amit régóta ismerünk: segít csökkenteni a vérnyomást, megszünteti a stresszt, de még a jobb alváshoz és az erősebb immunrendszerhez is hozzájárul, amellett, hogy természetesen a partnereddel is közelebb érezhetitek magatokat egymáshoz, ha aktív szexuális életet éltek. A jó tulajdonságok azonban itt még nem érnek véget.

Nem fürdik, smucig, fogat sem mos - alkalmazottak mondták a világsztárokról

Lady Gaga, Charlize Theron, Kim Kardashian - mindegyikről kiderült valami titok.

blogmorzsák

Kábítószer kereskedelem a „balkáni úton“

Az Europol 2019. évi jelentése súlyos és aggasztó megállapítá­sokat tartalmaz.

Így maradj mentálisan erős egy szakítás után!

A nassolás és az alkohol csak pillanatnyi örömöt okoznak. Ezek a tippek viszont tartós és pozitív változást!

Szent család vagy sokkal inkább egy igazán emberi család?

Mi a baj a „kereszténydemokrata” családképpel?

A hetedik napon pihenjünk meg mi is

Csaba testvér arra buzdít minket, hogy álljunk meg és gyönyörködjünk az életünkben.

Pozitív várakozás

Ádvent a várakozásról szól, azonban ez a foga­lom az utóbbi időkben negatív jelentéssel társult.

Ananászos vanília pie

Relatíve egyszerű amerikai pite, amit biztosan sokan szeretnének kipróbálni.

Buddha tál az új trend

Ahogy elnézem a tálakat, olyan 5-6 óránál tovább egyiknek sem tart az elkészítése.

Beszélhetünk-e önálló KDNP-ről?

A demokrácia alapelveire hivatkozva akarja megváltoztatni a Fidesz a frakcióalakítási szabályokat az országgyűlésben.

„Nem adom a Katonát!“

Mire kell nekik egy színház, amikor ők egy végtelenített Nélküledet akarnak hallgatni szlovák whiskyvel, szotyival?

10 hasznos tanács izraeli utazáshoz

Egy izraeli utazás előtt nagyon sok kérdés merülhet fel. Prakti­kus tanácsok saját tapasztalat alapján.

Habos álomsüte­mény mogyoróval a közepén

Mintha apró boldogságszéru­mok rejlenének min­den falat­já­ban. Csupa hab, csupa meglepetés!

Karády az embermentő

Karády Katalint hőstettei sem mentették meg Rákosiéktól. Menekülni kényszerült.

0